Една по различна рецепта, за всички любители на пицата. В сезона на тиквичките вижте как можем да ги използваме.
Вкусно и практично.
Необходими продукти:
- тиквички – 4 големи
- гъби – 200 г
- чери домати – 300 г
- краве масло – 2 лъжички
- кашкавал – 250 г
- пармезан – 250 г
- яйца – 3 бр.
- сол
- чесън на прах
- подправка за пица
Начин на приготвяне:
Измиваме тиквичките много добре с кората. Отделяме двата края, а основата на тиквичката настъргваме с ренде.
След като сме готови и с четирите тиквички, ги осоляваме и ги оставяме за 20 мин в голям съд.
Изцеждаме водата от тиквичките и към тях прибавяме трите яйца, солта и чесъна. Накрая настъргваме и кашкавала, който добавяме към купата с останалите продукти и разбъркваме добре.
В тавата, която ще печем пицата, поставяме кухненска хартия. Намазваме добре с масло.
Разбърканата смес разстиламе в тавата и поставяме в предварително загряната фурна да се изпече за 25 минути.
Изчистените и нарязани гъби нареждаме, малко преди тестото за нашата кето пица да е готово и отново изпичаме за около 10 минути.
Накрая нарязваме доматите и пармезана и поръсваме с подправка за пица, изпичаме за още 10 минути.