Какво по- хубаво в неделя, от аромата на прясно изпечен сладкиш с ябълки. Зарадвайте семейството с нещо вкусно в почивният ден.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
брашно – 2 ч.ч.
захар – 1 ч.ч.
яйца – 3 бр.
олио – 4 – 5 с.л.
бакпулвер – 1 пакетче
канела – 1 ч.л.
ябълки – 3 средни
Можете да добавите ядки и лимонови стърготини по желание.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Прибавят се олиото и канелата, после брашното и бакпулвера (задължително е да се пресеят със сито, за да стане по-пухкав кексът).
Ябълките се обелват и настъргват (не предварително, за да не потъмняват),леко се изцеждат и се добавят в сместта. Разбърква се с лъжица до получаване на еднородна смес.
Добавя се в тава или кексова форма, като дъното предварително е намазано с олио.
Пече се 50-60 минути в загрята фурна на 150 градуса.