Предлагаме ви лесна и вкусна рецепта за приготвяне на пъстърва за днешния празник.
Продукти:
- пъстърва – 1 кг или др. вид
- лук – 1 глава
- домати – 1 брой
- картофи – 2 – 3 броя
- чесън – 5 скилидки
- бяло вино – 200 мл
- зехтин – 50 мл
- сол
- черен пипер
- ким – 1/2 ч.л. счукан
- захар – 1 ч.л. равна
- лимони – 2 броя
- магданоз – за гарниране
Начин на приготвяне:
Осолете почистената риба и я натрийте с черен пипер. Нарежете всички зеленчуци на колелца като обелите картофите предварително.
В намазнена тава наредете най-отдолу колелца лук, след това картофи, колелца домати. Между редовете поръсвайте с малко подправки.
Отгоре сложете рибите, поръсете със скълцан чесън, залейте всички с виното и малко топла вода. Най-накрая намажете рибата с малко мазнина.
Покрийте с фолио, направете няколко малки дупчици с игла и сложете всичко да се пече в загряна фурна за 40-50 минути.
Махнете фолиото и доопечете до лек загар. Поднесете с резени лимон и накълцан магданоз.
Добър апетит!