Страхотна компания за бирата.
Продукти:
- тиквички – 2 бр.
- брашно – 3 с.л.
- яйца – 2 бр.
- галета – 150 г
- пармезан – 50 г
- универсална подправка – 2 с.л (смес от сол, лют червен пипер, риган, чесън на прах, босилек, захар)
- зехтин – 3 – 4 с.л.
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете тиквичките от дръжките. Нарежете ги на гредички с дебелина около 1.5 см. Подсушете ги хубаво. Сипете брашното в плик и в него сложете тиквичките.
Затворете хубаво плика и разтръскайте, за да полепне хубаво брашното. Разбийте двете яйца в чиния. Сипете галетата в чиния и я смесете със сместа от подправки за тиквички.
Застелете тава с хартия за печене. Извадете тиквичките от плика с брашно и на партиди ги оваляйте в разбитите яйца, а след това в галетата с подправки.
Подредете в тавата. Поръсете със зехтина и с пармезана. Запечете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 30 мин. или до златист загар.