В сезона на чушките една много вкусна и приятна рецепта. Леко пикантни чушлета подходящи за всеки вкус.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- люти чушки – 2 кг (рибки)
- оцет – 700 мл
- захар – 8 с.л.
- сол – 8 с.л. (равни)
- чесън – 2 глави
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измийте ги добре и ги подсушете. На котлон слагате чушките, като леко трябва да се напукат. Готовите чушки се слагат в буркан, като в него предварително е нарязан чесън.
Готовия буркан се залива с вече приготвената марината.
Маринатата се прави на котлон, като се вари. Оставя се да изстине и тогава се заливат чушките.
Преди да запечатате бурканите може да добавите по ваш вкус магданоз или копър.
Така приготвени лютите чушки издържат до следващата година и са вкусна добавка към много ястия.