Ако сте кулинар, който работи в заведение, професионален шеф-готвач, то тогава сме сигурни, че ползвате качествено кухненско оборудване. Сигурни сме, също така, че именно благодарение на доброто оборудване, благодарение на удобството, както и разположението на кухненските уреди, успявате да приготвите кулинарни шедьоври.
В случай, че Вашият управител, бизнес партньор, е инвестирал в кухненско оборудване и мебели, то тогава нещата са ясни – всичко става вкусно, бързо и клиентите са доволни.
Нещата стоят по различен начин, когато кухненското оборудване в ресторанта е подсигурено, но то не е предназначено за професионални цели.
Например, анализ показва, че много кухни в ресторанти и заведения ползват електроуреди и посуда, рафтове и шкафове, както друг тип мебели и посуда, които са за домашно ползване.
Дали това е правилно, или не? Ние ще Ви кажем… Всичко зависи от натоварването и интензитета на работа на самия ресторант.
Например, ако клиентите ВИ са по-малко от 10 на ден, то спокойно можете да ползвате уреди, които не са висок клас. Но …, когато става въпрос за по-голям клиентопоток, нещата трябва да са изпипани, не за друго, а защото професионалните конвектори, печки, котлони, както и други, подсигуряват бързо приготвяне на много ястия, при това успоредно.
С други думи, професионалното кухненско оборудване ще обезпечи работата, а това ще доведе до хармония в кухнята и няма да има скандали, неприятни помисли и негативни мисли.
Оборудването на професионална кухня не е никак лесна задача, затова ВИ съветваме, ако нямате кулинарен опит, а управлявате заведение, да синхронизирате покупката си с шеф-готвач.
Ако трябва наемете някой експерт, като му заплатите консултацията, да огледа Вашата кухня, да прецени от какви уреди имате нужда и да поръчате.
Що се отнася до поръчката на професионално кухненско оборудване, ние Ви съветваме да разгледате онлайн магазин MixHoReCa.com, който онлайн магазин от много скоро предлага и закупуването на кухненски уреди на изплащане, което е още едно важно удобство, изцяло в помощ на клиентите.
Финални думи, касаещи кухненското оборудване
Бзе значение, дали ще поръчате висок клас кухненско оборудване и посуда, или ще се доверите на среден такъв, съветът ни е да не ползвате уреди, предназначени за употреба в домашни условия в кухнята на ресторанта.
Уредите за домашно ползване, ако ги ползвате с висок интензитет, то няма да издържат и няколко месеца, освен при някои изключения, но не това е най-тревжоното… По – тревожното е, че храната, създадена с непрофесионални уреди се отличава от тази, която еп риготвена с викоко качество уреди.