И тази неделя нашият кулинарен експерт шеф Мари Арисян ни е приготвила чудна рецепта, която можем да приготвим изключително бързо.
Пилето на Боговете
Това е една от най-любимите рецепти на моето семейство. Ще ви я представя и съм убедена, че ще се превърне в едно от любимите ви ястия. Приготвя се по изключително лесен начин и е смесица от вкусове – сладко, солено и леко кисело. Приблизителното време за приготвяне е около 25 минути.
Необходими продукти
- 1 кг пилешко филе
- 5 големи глави бял лук
- 1 консерва царевица
- 10 броя малки кисели краставички
- 20 мл. соев сос
- 2 супени лъжици мед
- сол и черен пипер на вкус
- Пармиджано
Начин на приготвяне
Нарязваме лука на полумесеци. Изсипваме го в загрята мазнина на 7 степен на котлона /за предпочитане е слънчогледово олио/ и започваме да задушаваме. През това време си подготвяме и пилето на малки кубчета, а краставичките ги нарязваме на колелца. Когато лука е добил златист цвят прибавяме и пилето. След като го задушим достатъчно дълго, добавяме царевицата, краставичките, соевия сос и разбъркаме около 5 минути. Накрая добавяме меда. След като прибавим меда след него добавяме солта и черния пипер. Сервираме с настъргано прясно пармеджано.
Да Ви е сладко!