Продукти:
500 г пилешки гърди, нарязани на парчета
½ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица черен пипер
1 супена лъжица зехтин
3 чаши нарязани гъби
3 чаши нарязан спанак
½ чаша сметана
¼ чаша заквасена сметана
2 супени лъжици бял винен оцет
½ чаена лъжица чесън на гранули
½ чаена лъжица ситно нарязан лук
Приготвяне:
Поръсете пилешкото с ¼ чаена лъжица сол и толкова пипер. Загрейте зехтина в голям тиган на средна към висока температура. Запържете пилешкото, като обръщате от време на време, докато се сготви или за около 8 минути. Прехвърлете в чиния.
Намалете котлона. В същия тиган добавете гъбите и гответе с разбъркване за около 1 минута. След това добавете спанака. Гответе още 1-2 минути с разбъркване, докато и той омекне. В купа разбъркайте двата вида сметана, оцета, чесъна, лука и оставащите сол и пипер. Добавете получения сос в тигана. Оставете да къкри 1-2 минути, докато се редуцира и сгъсти леко.
Върнете пилешкото в тигана. Оставете го да се затопли отново и да поеме всички нови аромати и вкусове. Сервирайте пилешкото с получения сос.
Източник: https://www.az-jenata.bg