НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- прясно мляко – 500 мл
- яйца – 2 бр.
- брашно – 500 г
- краве масло – 250 г
- захар – 1 ч.ч.
- бакпулвер – 1 п.
- ванилия – 1 п.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Взимаме си по-дълбока купа, в нея слагаме първо маслото със захарта и ги разбъркваме с миксера.
След това слагаме едно по едно яйцата, първо едното, бъркаме, после другото, бъркаме, и така до последното яйце.
След като хубаво сме разбъркали сместа, добавяме прясното мляко, след което отново разбъркваме хубаво, да се смесят продуктите.
След млякото добавяме и брашното с добавените към него бакпулвер и ванилия. Отново разбъркваме сместа.
Включваме гофретника да загрее и започваме да печем гофретките.
struma.bg/