Какво по-хубаво от лежерно съботно кафе с парче прекрасен сладкиш. Ето и нашето предложение за този уикенд.
Продукти
- брашно – 250 гр – 0.42 лв
- масло – 180 гр – 3.30 лв
- натурален шоколад – 190 гр – 3.99 лв
- кафява захар – 230 гр – 1.47 лв
- орехи – 100 гр – 2.38 лв
- яйца – 3 броя – 1.19 лв
- банани големи и добре узрели – 2 броя – 0.90 лв
- какао – 2 с.л. – 0.56 лв
- бакпулвер – 1 ч.л.
- сол – 1/8 ч.л.
Инструкции
Предварително загрейте фурната на 170 градуса и намажете с масло дълбока тава с размери 28 см х 18 см.
Смесете в средно голяма купа брашното, какаото, бакпулвера и солта.
Разтопете шоколада, заедно с маслото и кафявата захар на водна баня. Свалете сместа от огъня и прибавете смлените орехи, разбитите леко яйцата и намачканите банани.
Добавете сухата смес, като бъркате внимателно с дървена шпатула.
Сипете получената смес в подготвената тава и заравнете с обратната страна на лъжицата. Печете 25-35 минуни, докато сладкишът се запече отгоре и стане леко твърд на пипане.
След като го извадите от фурната, го отделете от тавата и го сложете върху метална скара, където да изстине напълно. След това го нарежете на парчете и го поднесете.