Коледа наближава! Вижте нашето предложение за великолепни сладки с шоколадови капки.
Необходими продукти:
яйца – 2 бр.
захар- 1 ч.ч.
кафява захар- 2 с.л.
масло- 200 г
лимонов сок- 1 с.л.
лимонова кора
лимони- есенция
бакпулвер- 10 г
брашно- 3 ч.ч.
шоколадови капки- 100 г или натрошен шоколад
Начин на приготвяне:
Мекото масло се разбива с двата вида захар с помощта на миксер. Добавят се яйцата едно по едно, разбърква се, след което се добавят есенцията, лимоновият сок и кората. Към сместа се прибавят шоколадовите капки и пресятото брашно с бакпулвера. Замесва се тесто, леко лепкаво. Слага се в торбичка и се оставя за час в хладилника.
Върху хартия за печене се правят топчета, които се притискат леко и с вилица се правят шарки отгоре. Бисквитите се пекат в предварително загрята фурна на 180°C за около 10 минути, докато порозовеят. Поръсват се с пудра захар по желание.