Когато имате кренвирши в хладилника, как ги готвите в повечето случаи? Ако не сте правили кекс с тях ето и една идея за прекрасно солено блюдо със сирене и чушки:
Необходими продукти:
4 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
150 мл. олио
Сол на вкус
2-3 кренвирша
2 чушки
200 гр. сирене
1 1/2 ч.ч. брашно
1 пак. бакпулвер
Как се приготвя:
Чукнете яйцата в купата и прибавете малко сол на вкус и киселото мляко. Разбъркайте. След това, прибавете олиото продължете да бъркате.
В отделна купичка, разбъркайте брашното с бакпулвера, след което ги сложете в купата с яйцата и разбъркайте, до получаване на хомогенна смес
Нарежете кренвиршите на не много дебели колелца или квадратчета, кой както желае. Натрошете сиренето и нарежете на дребно чушките. Всичките тези продукти сложете в купата с яйчената смес. Разбъркайте внимателно, за да не натрошавате допълнителните продукти.
Намажете хубаво съда, в който ще печете кекса с масло или ако нямате масло с олио. Изсипете сместа и сложете в предварително загрята фурна. Печете на 180 градуса, докато кекса се изпече. Дали е изпече, проверете с клечка за зъби или остър нож. Ако нищо не залепва, значи кекса е готов да се извади от фурната.