Джинджифил и куркума – вълшебната комбинация за силен имунитет. Лимонадата е едно много освежаващо и лесно за приготвяне вкусно питие, пълно с витамин Ц! Рецептата за жълта лимонада с куркума и джинджифил е чудесен вариант, на който може да заложим, както за подсилване на имунитета, така и за свежо начало на деня, а и като освежаваща напитка за всеки един момент през деня.
Необходими продукти:
- джинджифил – 20 грама корен
- куркума – 20 грама корен или 1/2 чаена лъжица сух
- лимон – 2 броя
- мед – 2 чаени лъжици
Нарин на приготвяне:
- Първата стъпка от рецептата за жълта лимонада с куркума и джинджифил е изборът и подготовката на продуктите. Добре е за приготвянето на лимонада да ползвате пресни корен джинджифил и корен куркума. Джинджифил се открива лесно във всеки по-голям магазин, корен куркума е по-рядко срещан, затова, в случай че нямате пресен корен куркума, може да ползвате и куркума на прах, около ⅓ чаена лъжица. Почистете корените, като обелите тънката им кора, което може да направите дори с лъжица. Лимоните обелвате.
- В мощен блендер или в кухненски робот, слагате куркумата и джинджифила, добавяте обеления лимон, меда и ½ чаена чаша вода и блендирате за около 30-40 секунди, докато всички продукти се смелят много добре.
- Разреждате така получения концентрат, с газирана или филтрирана вода, като по желание може да добавите и няколко бучки лед.