На вниманието на всички кулинарни корифеи в района на централна България! В следващите няколко реда ще ви представим как да си приготвите “ПИЛЕ ФРИКАСЕ”
пилешко месо – 1 кг
яйца – 2 бр
кисело мляко – 50 гр
брашно – 4 с.л.
олио – 30 мл (2 с.л.)
черен пипер – 2 г
Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и месото се накъсва на големи парчета.
В отделна тенджера се загрява олиото. Към него се добавя брашното и се запържва леко. Сваляме от котлона и добавяме горещ бульон от вареното пиле. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Връщаме на котлона и оставяме да поври 5 – 6 мин.
След като е готово, бавно и внимателно добавяме предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркваме фрикасето и подправяме със сол и черен пипер.
Можете да сервирате готовото фрикасе с гарнитура сварен ориз.